Povratak

Politika zaštite podataka

Politikom zaštite osobnih podataka tvrtka Krekić avangard d.o.o, Molatska 8, 23000 Zadar štiti privatnost svojih klijenata na temelju Opće uredbe o zaštiti podatka – Uredba (EU) 2016/679 i Zakona o provođenju Opće uredbe o zaštiti podataka NN 42/2018. Politikom zaštite osobnih podataka Krekić avangard d.o.o. obvezuje se obrade osobnih podataka provoditi isključivo prema načelima Uredbe.

Korištenje internetske stranice tvrtke Krekić avangard moguće je bez upotrebe osobnih podataka. Međutim, ukoliko subjekt podataka želi poslati upit ili zatražiti pojedinu informaciju putem naše web stranice, obrada osobnih podataka mogla bi postati potrebna. Ako je obrada osobnih podataka potrebna, obično je potreban pristanak od subjekta podataka. S obzirom da je prijenos podataka na internetu izložen brojnim nedostacima, nije zajamčena njihova apsoluta zaštita. Iz tog razloga, svaki subjekt podataka slobodan je prenijeti svoje osobne podatke alternativnim putem, odnosno telefonom.
Podaci koje subjekt podataka navede putem obrasca za kontakt obradit će tvrtka Krekić avangard čiji su kontakt podaci prikazani u nastavku:


Naziv poduzeća: Krekić avangard d.o.o.
Adresa: Molatska 8, 23 000 Zadar
Tel: +385 23 221-014
E-pošta: info@krekić-avangrad.hr

Krekić avangard prikuplja isključivo osobne podatke koje kupac upisuje samostalno. Podaci se prikupljaju upisivanjem osobnih podataka u obrascu za kontakt sa zaposlenicima tvrtke Krekić avangard. Prikupljanje podataka nužno je za pružanje usluga kontakta, naplatu i dostavu kupljenih roba i usluga.

Prikupljene informacije koriste se na slijedeće načine:
• Ime, prezime i adresu e-pošte koristimo za identifikaciju korisnika
• Adresu e-pošte koristimo za kontaktiranje s Vama u slučaju kupnje proizvoda, slanju obavijesti o dostupnosti proizvoda kojeg želite kupiti i dr.
• Ime, prezime, adresu e-pošte, mjesto (grad) i telefonski broj koristimo za obradu narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu
• Ime, prezime, adresu e-pošte i telefonski broj koristimo za upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje

Podaci će se obrađivati isključivo u svrhu obrade upita. Pravna osnova za obradu podataka jest pružanje tražene usluge. Dobivanje navedenih podataka je neophodno za pružanje traženih usluga. U protivnom ne bi bilo moguće uspostaviti Vaš odnos kao kupca tvrtke Krekić avangard.
U postupku obrade osobni podaci će biti dostupni vanjskim izvršiteljima obrade. Vanjski izvršitelji su renomirane organizacije iz EU koje Krekić avangard angažira za izvršavanje za dostavu proizvoda (DPD, Overseas, GLS, Hrvatska pošta, DHL, Lagermax, Intereuropa). Neće se donositi automatske odluke o istom, a obrada podataka će se odvijati unutar Europske unije.

Osobni podaci subjekta se obrađuju samo tijekom razdoblja u kojemu je potrebno za postizanje svrhe pohrane ili u mjeri u kojoj to dopušta europski zakonodavac ili drugi zakonodavci u zakonima ili propisima kojima upravljač podliježe do. Ako svrha pohrane nije primjenjiva ili ako istječe rok pohrane koji je propisao europski zakonodavac ili neki drugi nadležni zakonodavac, osobni se podaci rutinski blokiraju ili brišu u skladu sa zakonskim zahtjevima.
Prema uvjetima navedenima u važećim zakonima, ispitanici imaju pravo na pristup, informaciju, ispravak osobnih podataka, njihovo brisanje te povlačenje privole. Također možete zatražiti da se obrada Vaših podataka ograniči, uložiti prigovor na njihovu obradu, zatražiti prenosivost svojih podataka ili povući svoju privolu, slanjem elektroničke pošte na info@krekic-avangard.hr. Isto tako, možete podnijeti odštetni zahtjev hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).